Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De restaurantmoord

  •  
08-04-2025
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
186 keer bekeken
  •  
De Restaurantmoord

© KRO-NCRV

Zowel een sterk verslag van een rechterlijke dwaling als een kijkje in de keuken van een true-crime-reeks.

Na de moord op Tim Mui Cheung, de moeder van de eigenaar van een Chinees restaurant, werden maar liefst zes verdachten veroordeeld. Deze groep, die de naam ‘de zes van Breda’ kreeg, zou de roofmoord hebben gepleegd en kreeg in 1994 flinke celstraffen opgelegd. Aan dat vonnis wordt ruim dertig jaar later nog altijd flink getwijfeld.

KRO-NCRV zond in januari de vierdelige documentaire De restaurantmoord uit, en verwerkt dat onderzoek nu in de gelijknamige podcast. Begeleid door het zalvende stemgeluid van radiopresentatoren Stefan Stasse en Emmely de Wilt is te horen hoe de vreemde conclusies zich opstapelden tijdens het moordonderzoek, waarin complete getuigenissen én forensisch bewijs genegeerd werden.

Minstens zo interessant is de extra aflevering waarin podcastmaker Lot Buis in gesprek gaat met Joost van Wijk, de regisseur van de documentaireserie. Hij beschrijft het journalistieke onderzoek en geeft een samenvatting van de ontwikkelingen sinds de uitzending. Zo wordt De restaurantmoord niet alleen een meeslepende samenvatting van een grootse rechterlijke dwaling, maar ook een kijkje in de keuken van een true-crime-reeks. 

Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief

BNNVARA LogoWij zijn voor