© KRO-NCRV
Zowel een sterk verslag van een rechterlijke dwaling als een kijkje in de keuken van een true-crime-reeks.
Na de moord op Tim Mui Cheung, de moeder van de eigenaar van een Chinees restaurant, werden maar liefst zes verdachten veroordeeld. Deze groep, die de naam ‘de zes van Breda’ kreeg, zou de roofmoord hebben gepleegd en kreeg in 1994 flinke celstraffen opgelegd. Aan dat vonnis wordt ruim dertig jaar later nog altijd flink getwijfeld.
KRO-NCRV zond in januari de vierdelige documentaire De restaurantmoord uit, en verwerkt dat onderzoek nu in de gelijknamige podcast. Begeleid door het zalvende stemgeluid van radiopresentatoren Stefan Stasse en Emmely de Wilt is te horen hoe de vreemde conclusies zich opstapelden tijdens het moordonderzoek, waarin complete getuigenissen én forensisch bewijs genegeerd werden.
Minstens zo interessant is de extra aflevering waarin podcastmaker Lot Buis in gesprek gaat met Joost van Wijk, de regisseur van de documentaireserie. Hij beschrijft het journalistieke onderzoek en geeft een samenvatting van de ontwikkelingen sinds de uitzending. Zo wordt De restaurantmoord niet alleen een meeslepende samenvatting van een grootse rechterlijke dwaling, maar ook een kijkje in de keuken van een true-crime-reeks.
Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief